„Бог е с нас” - християнски слова и размисли

12.01.2019 г.
архив - arhangel.bg
Автор: Архангел.бг

В края на 2018 г. на книжния пазар излезе новата книга на проф. дфн Калин Янакиев „Бог е с нас” (изд. „Семантика”) с подзаглавие – християнски слова и размисли. Малък сборник с есета, посветени на различни теми от християнския живот – слова за празниците на Църквата, за домашната църква, размисли и спомени.

Из предговора от писателя Деян Енев:

„Тази книга осветява кътчета от нашия религиозен живот, неосветявани досега, поставя въпроси, за които изобщо не сме се досещали или не сме посмявали даже да зададем и дава отговори, изумяващи с „многохлебието си, съзира и ни води към нови и нови хребети на евангелската история… Не знам дали тази тези трийсет текста от „Бог е с нас” ще засилят християнската ви „ревност”, но със сигурност дълго ще ви служат като точен „компас” във вярата, защото от страниците на тази книга ще се убедите за сетен път, че Христос идва не при тези, които „са се заели да спасяват Спасителя”. А при онези, другите – грешниците. Които „нямат нито сили, нито самочувствие да спасяват „Спасителя”. И тъкмо „затова им е оставен само един дял – да бъдат спасени от Него”.

Проф. дфн Калин Янакиев е преподавател във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, член на Международното общество за изследвания на философия (SIEPM). Автор е на книги, студии и статии в областта на православната духовност, философията и средновековната история и култура. От 2015 г. е постриган за иподякон на БПЦ.

Откъс от книгата - ТУК

Още по темата
Още от Нови книги

„От Ти-град в Небесния град” - пътуването продължава

05.02.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

Новата книга на гръцката авторка Мирсини Вингопулу продължава да разказва историите за Инатчо и неговите приятели от Ти-град, като по този начин доближава своите малки читатели до същността на духовния живот. В помощ на героите отново са мъдрите съвети на св. Паисий Светогорец...

Ново издание на „Децата четат Библията”

18.01.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

Завладяващите примери и вечните истини на Светото Писание, разказани за деца в адаптиран и увлекателен разказ за събития от Стария и Новия Завет. Преживяването на историите с библейските герои неусетно запозна децата с духовното богатство на Вечната книга...

„Мария от Охрид” - Антон Баев

09.01.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

В книжарница „Благослов” е налично ново издание на „Омофор” – „Мария от Охрид” на Антон Баев. Книгата е отличена в Националния конкурс за християнски роман за 2022 г., организиран от фондация „Покров Богородичен” и портала Православие България.

Какво се случва в центъра