Четвъртият ден от Седмицата на православната книга завърши силно и вдъхновяващо

11.09.2015 г.
Автор: Архангел.бг

Отбелязваме два акцента от днешната програма на Православната Седмица. Тази вечер в зала "Пленарна" на Община Варна имаше беседа и разговор /въпроси-отговори/ с протойерей Александър Торик от Руската православна църква.

Вечерта завърши по един прекрасен и вдъхновяващ за всички в залата начин. След словото на Андрей Касабов, докторант по източно църковно пеене, прозвучаха Псалмопения в изпълнение на сборен хор с ръководител Андрей Касабов. Залата се взриви от аплодисменти, ставане на крака и желание за още от това мъжко пеене на стихове от Псалтира.

Очаквайте записи от словата и живото хорово изпълнение със звук и картина скоро в Архангел.бг!

Още по темата
Още от Коментар

Младежки форум в Каварна - 2022

18.09.2022 г. | Архангел.бг | Коментар

Как да изживеем живота си и откъде да черпим своето самочувствие като личности, зависи от самите нас – дали да следваме потока на инерцията, или да използваме своите душевни сили, дадени ни от Бога, за да израстваме и се развиваме по Божи образ и подобие...

Важните промени. Летен младежки форум – 2022

28.08.2022 г. | Архангел.бг | Коментар

Умеем ли да правим и да забелязваме тези малки движения, малки подвизи, които ни приближават към Бога? Или, увлечени в инерцията, правим това, което правят и другите? Надяваме се, че всеки участник в младежкия форум е успял да направи извод за себе си...

Жив е!

24.08.2022 г. | протойерей Ясен Шинев | Коментар

В понеделник (29.08 - Отсичане главата на св. Йоан Кръстител) се навършват 40 дни от смъртта на отец Илия. След св. Литургия в храм "Св. Николай Чудотворец" ще отслужим панихида за душата му.

Какво се случва в центъра