Духовно просветен център

„Превенция на хомосексуалността – наръчник за родители”

12.11.2014 г.
Автор: Архангел.бг

Предстоящо

На 17 ноември, понеделник от 18 чaса в Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” на ул. „ 27 юли” № 9 ще бъде представена книгата на Джоузеф и Линда Николози „Превенция на хомосексуалността – наръчник за родители”.

Д-р Николози е президент на националната асоциация за изследвания и терапия на хомосексуалността в Америка, която обединява психиатрии, психолози и терапевти, посветили се на професионална помощ и лечение на хора, борещи се с нежелано влечение към същия пол, разстройства в половата идентичност и други поведенчески проблеми на хомосексуалността. С вещина, придобита през годините от хилядите часове работа с пациенти с разстройство на половата идентичност, д-р Николози показва проницателност в теорията и практиката, като представя една увлекателна книга с ясна цел - да предотвратява разстройствата в половата идентичност.

Тази книга посреща огромна нужда на съвременните родители. Тя предлага задълбочен поглед към конфликта родител - дете и към вътрешните несъответствия на личността, които могат да създадат условия за влечение към същия пол.
„Превенция на хомосексуалността – наръчник за родители” на издателство "Мемра", превежда езика на науката на ясен и лесно разбираем за читателя език. Макар книгата да е предназначена основно за татковци и майки, загрижени за половото развитие на детето си, тя в същото време представлява наръчник за добро родителство въобще.

В представянето на книгата ще участват психолози и духовници.

 

Още от Нови книги

Църковни календари за 2021 г.

12.09.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

Календарите са настолен и стенен и са издадени от Поклонническо-просветния център „Св. Йоан Рилски” към Софийска света митрополия - многолистови, с красиви фотографии и с богата полезна информация...

Светецът от затворите. Записки за живота на Валериу Гафенку

05.09.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

Героят на тази книга е сред хилядите изповедници на православната вяра, пострадали или загинали в комунистическите затвори в Румъния. Включени са всички известни досега, както и нови свидетелства за живота му...

Иконата в съвременния свят

04.08.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

Сборник текстове, посветени на църковната иконописна традиция, от съвременни богослови и изследователи на изкуството. Книгата търси отговор на въпроса защо иконата заема толкова важно място в църковното съзнание на вярващия човек.

Какво се случва в центъра