Представяне на книгата „Посъветвай ме, отче!” в София

28.09.2016 г.
Автор: Архангел.бг

Какво е човешкото призвание на земята? Какво представлява милосърдието? Как да се противопоставим на гордостта? Какво иска от нас Господ и кое дело е най-важно за християнина? Отговор на тези и други въпроси и недоумения от християнското ежедневие дава новата книга „Посъветвай ме, отче!”, съвместно издание на Духовно-просветен център „Свети Архангел Михаил” на Варненска  и Великопреславска митрополия и Издателско-информационна къща „Светигора” на Черногорска и Приморска митрополия.

Книгата излиза за първи път на български език. Това се случва с благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан и Черногорския и Приморски Митрополит Амфилохий.

В началото на септември тя беше представена на Седмицата на православната книга във Варна и предизвика голям интерес сред вярващите читатели. По думите на отец Радомир Никчевич от ИИК „Светигора”, това е една много търсена книга, претърпяла няколко издания на сръбски език в голям тираж, като всеки път съдържанието й се допълва с нови въпроси и отговори. Нейната популярност се дължи на факта, че тя напомня на съвременния православен християнин да се моли непрестанно на Бога, да бди над себе си, за да победи своите вътрешни врагове, своя стар човек, да обнови сърцето и чувствата си, изучавайки духовното наследство.

Големият брой разнообразни въпроси и отговори откриваме в мислите и поуките на известни старци и подвижници, както от древността, така и от наши дни, през техния духовен опит и благодатен дар.

На 30 септември, от 18.30 ч. в аулата на Богословския факултет на СУ, пл. "Св. Неделя" №19 софийската публика също ще може да се срещне с книгата и издателите й. Ще я представят свещеноиконом Василий Шаган, редактор на българското издание, и един от преводачите - Борислав Аврамов.

Още от Събития

Програма на богослуженията през първата седмица на Великия пост в храм „Св. Николай Чудотворец”, Варна

25.02.2023 г. | Архангел.бг | Събития

През първата седмица на Великия пост Църквата благославя да се чете Великият покаен канон на св. Андрей Критски, а в петък започва четенето на канона и акатиста в прослава на Пресвета Богородица (вж. програмата)...

Национален конкурс „Петдесетница – съшествието на Светия и Животворящ Дух” - 2023

07.02.2023 г. | Архангел.бг | Събития

Вниманието на децата се фокусира върху присъствието на Светия Животворящ Дух в Църквата, в живота на общността и на отделния човек, и не като отдавна отминало събитие, а случващо се и днес, в нашето съвремие, в нашия живот. Краен срок за изпращане на творбите е 26.03.2023 г.

Св. Атанасий - стълб на Православието и духовен фар по пътя на истината

18.01.2023 г. | ставрофорен иконом Дончо Александров | Събития

Св. Атанасий е искал винаги да има единство, но за съжаление тогава имало много ереси и проблеми. Нека ние, като негови следовници, да пребъдваме в единството, в Христовата вяра и в Христовия мир... Проповед в навечерието на празника.

Какво се случва в центъра