Младежки ораторски форум „Св. Климент Охридски” - 2016

29.11.2016 г.
Автор: Архангел.бг

Младежкият ораторски форум на Варна отново се събира – за своето второ издание. В него ще се включат ученици от пет варненски гимназии и ще покажат своето ораторско майсторство по познатия регламент – две речи (по една задължителна и една свободна тема) и отговор на въпросите на журито. Публиката и участниците също ще имат право да посочат свой фаворит.

През тази година, когато се навършиха 1100 г. от успението на св. Климент Охридски, патрона на форума, избрахме основната зададена темата да бъде: св. Княз Борис Покръстителя. Личността и делото на владетеля, провидял Златния век на своя народ – в следването на Божието Слово по пътя към царството Му.

Днес стартираха училищните кръгове на форума. Първи се изявиха младите оратори от IV ЕГ „Ф.Ж. Кюри”, а в петък ще гостуваме на Първа езикова гимназия. Пожелаваме успех на всички участници и очакваме победителите на финала в Духовно-просветния център!

Още по темата.
Видео записи от първото издание - тук.

Още от Събития

Заупокойна молитва за Левски и загиналите за свободата на България

19.02.2024 г. | Архангел.бг | Събития

На 18 февруари храм „Св. Архангел Михаил”, Варна, беше домакин на инициативата „Разкажи ми за Дякон Левски”. Беше отслужена заупокойна молитва за загиналите за свободата на България, а в залата на втория етаж беше представена беседа за Васил Левски...

Девет години от упокоението в Господа на отец Георги от Жегларци

12.02.2024 г. | Десислава Неделчева | Събития

Веднъж отидохме при отец Георги в Жегларци... Извинихме се, че му прекъсваме работата, че сме дошли по никое време, а той, зарадван, ни подкани да влезем в къщата. После, като насядахме около него, каза: „Вие не сте дошли сами, Христос ви е довел тук.”

Андреевски четения - 2018 (+Видео)

30.11.2023 г. | Архангел.бг | Събития

Запис от първото издание на Андреевските четения, провели се в навечерието на празника на светия апостол на 29 ноември 2018 г. в гр. Варна.

Какво се случва в центъра