Младежки ораторски форум „Св. Климент Охридски” - 2016

29.11.2016 г.
Автор: Архангел.бг

Младежкият ораторски форум на Варна отново се събира – за своето второ издание. В него ще се включат ученици от пет варненски гимназии и ще покажат своето ораторско майсторство по познатия регламент – две речи (по една задължителна и една свободна тема) и отговор на въпросите на журито. Публиката и участниците също ще имат право да посочат свой фаворит.

През тази година, когато се навършиха 1100 г. от успението на св. Климент Охридски, патрона на форума, избрахме основната зададена темата да бъде: св. Княз Борис Покръстителя. Личността и делото на владетеля, провидял Златния век на своя народ – в следването на Божието Слово по пътя към царството Му.

Днес стартираха училищните кръгове на форума. Първи се изявиха младите оратори от IV ЕГ „Ф.Ж. Кюри”, а в петък ще гостуваме на Първа езикова гимназия. Пожелаваме успех на всички участници и очакваме победителите на финала в Духовно-просветния център!

Още по темата.
Видео записи от първото издание - тук.

Още от Събития

Програма на богослуженията през първата седмица на Великия пост в храм „Св. Николай Чудотворец”, Варна

25.02.2023 г. | Архангел.бг | Събития

През първата седмица на Великия пост Църквата благославя да се чете Великият покаен канон на св. Андрей Критски, а в петък започва четенето на канона и акатиста в прослава на Пресвета Богородица (вж. програмата)...

Национален конкурс „Петдесетница – съшествието на Светия и Животворящ Дух” - 2023

07.02.2023 г. | Архангел.бг | Събития

Вниманието на децата се фокусира върху присъствието на Светия Животворящ Дух в Църквата, в живота на общността и на отделния човек, и не като отдавна отминало събитие, а случващо се и днес, в нашето съвремие, в нашия живот. Краен срок за изпращане на творбите е 26.03.2023 г.

Св. Атанасий - стълб на Православието и духовен фар по пътя на истината

18.01.2023 г. | ставрофорен иконом Дончо Александров | Събития

Св. Атанасий е искал винаги да има единство, но за съжаление тогава имало много ереси и проблеми. Нека ние, като негови следовници, да пребъдваме в единството, в Христовата вяра и в Христовия мир... Проповед в навечерието на празника.

Какво се случва в центъра