Бог много те обича!

09.12.2016 г.
снимка: trud.bg
Автор: Габриела Гаврилова

Възможно ли е човек да получи изгаряне 90 процента и да оцелее, и то не само да е жив, но да няма видими следи от това? Е, това се случва с Николай Митев. Мъж на средна възраст, който 24 години е работил като водолазен инструктор.

При поредно пътуване край бреговете на Америка на яхтата става взрив, той е сам, успява да скочи в солената вода с множество открити рани . В продължение на пет месеца за живота му се бори екип от 12 доказани специалисти с най-съвременна апаратура. Когато благодари на медиците, те му казват : „Направихме това, което правим за всички. Но явно Бог много те обича!”. По-късно разбира, че за неговото оцеляване и оздравяване са се молили не само общността от вярващи при храм „Свети Николай” във Варна, но на много места в страната.

Срещата с именика е на новото му работно място – църквата „Св. Петка” във Варна. За него това е най-хубавото място да отбележи празника.
Николай Митев е кръстен на своя дядо и така спазили семейната традиция- да продължат родовата история. Тайнството „Кръщение” приема в единствения морски храм, където има много приятели, и обеща след работа да го посети, за да види украсата му за Никулден. Именният ден Николай Митев ще отбележи със семейството си – съпругата си и двете близначки на 13 години, които не спират да се молят за неговото пълно възстановяване. На трапезата ще сложат морска риба, но обеща след поста да приготви шаран, рецептата за който научил наскоро и много му харесала.

Източник:  bnr.bg/varna
Още по темата:"Инцидентът" - Н.Митев
                       "Водолаз от Варна оцеля по чудо в Карибско море" - "Труд"
                       "Малки истории - Николай" - БНТ1, 18.01.17

Още от Моята история

Бог обича смирените

15.02.2018 г. | Ангел Карадаков | Моята история

В тези дни няма как да не се замисли човек дали ще се роди някой друг като дядо Добри. Не знам. Може би. Знам обаче, че той ще продължи да дава пример за доброта и жертвеност, защото в това се състои смирението – да жертваш от себе си за другите. Бог да го прости!

Благотворителна инициатива

30.11.2017 г. | Галина Станева | Моята история

за събиране на детски книги за бесарабските българчета в гр. Тараклия и гр. Твърдица, Молдова.

8 часа молитва, 8 часа труд и 8 часа за всичко останало

24.08.2017 г. | професор Александър Дворкин | Моята история

Има хора, върху които се държи нашата Църква. Да, разбира се, оглавява я Сам Господ, но понякога ние срещаме мъже и жени, които са Го възлюбили с цялото си сърце, целия си разум и цялата си душа, и виждаме, че чрез тази любов Той Сам се отразява в тях. Такъв човек беше Неврокопският митрополит Натанаил.

Какво се случва в центъра