Бог много те обича!

09.12.2016 г.
снимка: trud.bg
Автор: Габриела Гаврилова

Възможно ли е човек да получи изгаряне 90 процента и да оцелее, и то не само да е жив, но да няма видими следи от това? Е, това се случва с Николай Митев. Мъж на средна възраст, който 24 години е работил като водолазен инструктор.

При поредно пътуване край бреговете на Америка на яхтата става взрив, той е сам, успява да скочи в солената вода с множество открити рани . В продължение на пет месеца за живота му се бори екип от 12 доказани специалисти с най-съвременна апаратура. Когато благодари на медиците, те му казват : „Направихме това, което правим за всички. Но явно Бог много те обича!”. По-късно разбира, че за неговото оцеляване и оздравяване са се молили не само общността от вярващи при храм „Свети Николай” във Варна, но на много места в страната.

Срещата с именика е на новото му работно място – църквата „Св. Петка” във Варна. За него това е най-хубавото място да отбележи празника.
Николай Митев е кръстен на своя дядо и така спазили семейната традиция- да продължат родовата история. Тайнството „Кръщение” приема в единствения морски храм, където има много приятели, и обеща след работа да го посети, за да види украсата му за Никулден. Именният ден Николай Митев ще отбележи със семейството си – съпругата си и двете близначки на 13 години, които не спират да се молят за неговото пълно възстановяване. На трапезата ще сложат морска риба, но обеща след поста да приготви шаран, рецептата за който научил наскоро и много му харесала.

Източник:  bnr.bg/varna
Още по темата:"Инцидентът" - Н.Митев
                       "Водолаз от Варна оцеля по чудо в Карибско море" - "Труд"
                       "Малки истории - Николай" - БНТ1, 18.01.17

Още от Моята история

Слово за Игнат

04.07.2022 г. | свещеник Алексей Атанасов | Моята история

Преди няколко дни Игнат си отиде от този свят. Тихо и бързо. Той беше като всеки от вас. Всяка неделя беше тук, в храма, като вас. Но приживе Бог му даде да бъде на прага на смъртта. Но в тази тежка житейска ситуация Той остави ума и душата му здрави, за да проповядва в Негово име...

Спомен за Мария

16.12.2021 г. | Дария Валмос | Моята история

Съдбата ѝ не беше лека. Сама се бореше за оцеляването си, за жилището си, за хляба си. Често отминавана и пренебрегвана заради странностите си. А кой ли от нас не е странен и грешен? Тя беше една от нас.

Илинден

20.07.2021 г. | Диляна Иванова | Моята история

Както и другите старозаветни пророци, той бил призван от Бога да възвестява Неговите откровения на хората, да ги наставлява към спазването на Божествения закон, да бди за чистотата на вярата и да подготвя онази духовна зрялост, която би направила възможно идването на Христос.

Какво се случва в центъра