Нов курс по източно църковно пеене

13.11.2019 г.
Автор: Архангел.бг

На 18 ноември (понеделник) в енорийския духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” - Варна започва нов курс по източно църковно пеене за начинаещи. Заниманията ще бъдат в понеделник от 18 ч. в учебната зала на центъра под ръководството на Мартин Димитров, псалт към храм „Св. Николай Чудотворец” и храм „Св. Архангел Михаил” Варна.
Източното църковно пеене е част от Свещеното Предание на Църквата. В песнопенията намират място догматическите формулировки на Църквата и се разкрива вярата на християните по своеобразен начин.  
Тъкмо това е и целта на курса - обучавайки се в това изкуство, членовете на енорията да участват със своите умения и дарби в общото служение на Църквата пред Бога. 

Репетициите за напреднали остават във вторник и сряда от 18 ч. 

Още от Какво се случва в центъра

Празник за всички

27.03.2023 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Макар Благовещение да се чества през покайния период на светата Четиридесетница, това винаги се случва с нужната почит и тържественост. Така беше и тази година в енорията на храм „Св. Николай Чудотворец” и храм „Св. Архангел Михаил” във Варна...

Предпразнична работилничка за деца и татковци в школа „Кандилце”

11.03.2023 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

На 12 март от 11.15 ч. в учебната зала на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” отваря врати работилничката на школа „Кандилце”. Поканени са всички желаещи – деца и татковци. Повод е наближаващият празник – Благовещение. Заповядайте!

Алтернатива - март, 2023

10.03.2023 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Какво е светостта и всеки духовен опит ли води към нея? Има ли „указателни знаци” и „пътеводители”, за да не се отклоним в погрешна посока? Как да придобием духовна полза през периода на пост? Тази основна тема следва и новият брой на „Алтернатива”...

Какво се случва в центъра