Коледари за Рождество - първи благовестници

09.12.2016 г.
Автор: Архангел.бг

Духовно-просветен център при храм „Св. Архангел Михаил” събира коледарска група за коледуване на 24 и 25 декември 2016 година. В коледарската група може да се включат деца и младежи от 15 до 30 години. Репетициите се провеждат от понеделник 12 декември  до петък 16 декември, всяка вечер от 17.30 ч. в Духовно просветния център на ул. „27 юли” № 9.

Овчарите, на които Ангел Господен благовестил за раждането на Божия Син, след като Го видели с очите си, се превърнали в първите благовестители за чудото пред всички (вж. Лук. 2: 8-20). Затова и коледарите тръгват на Бъдни вечер, за да изпълнят Рождественската нощ с радостния възглас: „Родило се е Боже чедо!”

На бъдни вечер коледарите ще посетят Дома за стари хора „Гергана”, Дома за деца, лишени от родителска грижа „Княгиня Надежда” и Дома на сдружение „Гаврош”, а на 25 декември – Рождество Христово ще се включат в празника на енорията към храм „Св. Николай Чудотворец” и ще гостуват при митрополит Йоан във Варненска митрополия.

Още от Какво се случва в центъра

Първи брой на сп. „Алтернатива” за 2019 г.

18.01.2019 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Какво ни пречи да пуснем Бога в живота си и защо смятаме, че това би довело да загуба на личната ни свобода?! И ако всяка нова година си пожелаваме нещо да се промени, да е по-добра от старата, не е ли логично да променим и своята гледна точка, и пътя, по който сме вървели досега?

Какво мислят младите. Ораторски форум - 2018 (2)

31.12.2018 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Отглас от втория финал на Младежкия ораторски форум (с видеозапис на четири от речите). Финал и на проектите за тази година в Духовно-просветния център. С пожелание за нови срещи с младите хора през 2019-та.

Коледарско благовестие, или как се прави предложение за брак

28.12.2018 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

И тази година в Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” се събра коледарска дружина, да разнесе благата вест за раждането на Спасителя Христос. Но и още нещо изпълни с радост сърцата на енорията...

Какво се случва в центъра