15 август – Успение Богородично и празник на Варна

13.08.2017 г.
Архив, 2014
Автор: Архангел.бг

Програмата на Духовно-просветния център за 15 август – Успение Богородично и празник на Варна е вече факт. И тази година използваме формата „Традиционна варненска седянка”, за да продължим нашия диалог с хората в града и да покажем единството на православния и на светския празник.

На 15 август площадът пред храм „Св. Николай Чудотворец” отново ще бъде център на събитията. Празникът ще започне с Утреня и Литургия в храма, а през целия ден пред него ще бъде предлагана православна литература. След вечерната служба програмата ще продължи пред църквата с народна музика и хора, изпълнени от ансамбъла за автентичен фолклор при читалище „Св.св. Кирил и Методий”, с. Тополи. Хорът за източно църковно пеене при храм „Св. Николай Чудотворец” с диригент Мартин Димитров също ще се включи във вечерната програма с Църковни песнопения в чест на Пресвета Богородица.Така постепенно ще преминем към акцента на вечерта – мултимедийно представяна на чудотворните и почитани икони на Божията Майка в гр. Варна и прожекция на два кратки документални филма, свързани с темата на празника: английския „Света Гора Атон – градината на Пресвета Богородица” и руския „Тайната на женската природа”.

Очакваме ви – да споделим заедно настроението на празника и своята причастност към ценностите и културата на вярата, които се оказват най-стойностни в променящи се свят.

Още от Какво се случва в центъра

Три вечери от програмата „Семейството е свято”

19.11.2017 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Дните, посветени на Деня на християнското семейство продължават, заповядайте и на останалите лекции от програмата. А на 21-ви да се съберем в храма на Божествената св. Литургия, за да празнуваме цялата Църква

МЛАДЕЖКИ ОРАТОРСКИ ФОРУМ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” - 2017

19.11.2017 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Младежкият ораторски форум на Варна се събира за своето трето издание. В него могат да се включат ученици от варненските гимназии и да покажат своето ораторско майсторство по познатия регламент.

Започват събитията по програмата „Подкрепа на семейството”

09.11.2017 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

В Духовно-просветния център започват събитията по програмата „Подкрепа на семейството”, посветена на 21 ноември - Въведение Богородично, ден на християнското семейство и християнската младеж.

Какво се случва в центъра