Духовно просветен център

143 години от Освобождението на Варна

26.07.2021 г.
Автор: Архангел.бг

Утре е 27 юли, празничен ден за Варна. За съжаление поради ограниченията, наложени от епидемиологичната обстановка, и тази година няма да има тържествена церемония по повод Деня на Освобождението на града ни, но това няма да отмени самия празник.

Той ще започне в храм „Свети Архангел Михаил” със света Литургия. В този ден освен за Освобождението си спомняме и за духовния подвиг на светите Седмочисленици и успението на единия от тях – св. Климент Охридски, честваме и паметта на светия великомъченик и лечител Пантелеймон.

След това на двора, пред паметника „Посрещане на освободителите” (между 10.00 и 11.00 ч.) ще бъдат поднасяни цветя от името на градската управа и консулските мисии във Варна и граждани.

По традиция част от празника в този ден ще бъде финалната изложба и награждаването на участниците в детския пленер „Колко са чудни делата Ти, Господи”. Това ще се случи на двора, в изложбеното пространство зад храма, от 11.00 ч. Очакваме всички почитатели на детското творчество, да споделите с нас вълнението на младите художници. Изложбата ще остане на двора и ще бъде достъпна за посетителите на центъра до края на лятото.

Програма:

27 юли 2021 г. (вторник)

8.00 – Утреня

9.00 – Света Литургия  

10.00 - 11.00– Полагане на цветя пред паметника „Посрещане на освободителите”

11.00 – Откриване на изложбата на детския пленер „Колко са чудни делата Ти, Господи!”

Заповядайте! Мястото е известно – улица „27 юли” № 9.

Още от Събития

Страхът като постоянен спътник на човешката природа. Страх и дръзновение

09.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Срещите по програмата „Съпричастност - въпроси и отговори. Пастирска грижа” продължават с модула, в който говорим за духовните капани, в които попадаме, когато множеството наши страхове се превърнат в страсти. Водещ – отец Василий Шаган.

Страстите в природата на човека

01.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Какъв е бил човекът преди грехопадението и какво е станало с душата му след това? Как естествените свойства на душата се превръщат в страсти и кой е единственият начин да се излекува човешката душа? Беседа с о. Василий Шаган - 3 септември, 18.30 ч.

Себеизразяване: подчинение; неумолими стандарти

19.08.2021 г. | Архангел.бг | Събития

В какви капани ни водят страховете при незадоволена базова нужда от себеизразяване? Какъв е произходът на тези страхове и как се проявяват в партньорските отношения? Какви са неадаптивните стратегии за справяне и как да се освободим от тях?

Какво се случва в центъра

Любов и брак

Женските избори