Младежки ораторски форум „Св. Климент Охридски” - лято 2019

31.05.2019 г.
Архив-2018 (arhangel.bg)
Автор: Архангел.бг

Започна петото издание на Младежкия ораторски форум „Св. Климент Охридски”. В него могат да се включат ученици от варненските гимназии и да покажат своето ораторско майсторство по познатия регламент, по който протичат първо училищните кръгове, а след това и финалът. От 2018 г. форумът има два сезона – летен (за първа възрастова група – 8 и 9 кл.) и есенен (за втора възрастова група – 10, 11 и 12 кл.).

Първият училищен кръг тази година се проведе на 29 май в ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”. Седем млади оратори представиха своите речи – едната на свободна тема, а другата – по темата, зададена от нас: „Можем ли да бъдем милосърдни?”. С тази тема решихме да насочим вниманието на младите хора към реалността, в която живеем, от която като  че ли все повече се ограждаме, а така изгубваме и способността да сме съпричастни към живота на хората около нас, както в трудностите, така и в радостите. Виртуалната реалност днес с все по-голяма сила въздейства и привлича възприятията ни, но в нея няма истински живот и съответно няма място за думи като милосърдие... Ще видим какво мислят младите.

Предстоят ни още училищни кръгове. Ще се радваме да има оратори и от други училища, които досега не са участвали. Все още може да се подготвите и да ни поканите на училищния кръг във вашето училище, а победителите ще имат право да се явят на финалното общоградско състезание в края на юни.
Пожелаваме успех на всички!

Ораторският форум се осъществява с благословението  на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан по проект към Дирекция „Образование и младежки дейности” по Споразумението за сътрудничество между Варненска и Великопреславска св. Митрополия и Община Врана.

Видео от предишните издания на Ораторския форум може да видите в Youtube канала на Архангел.бг.

Още от Събития

Летен младежки форум - 2019

11.07.2019 г. | Архангел.бг | Събития

Започна набирането на участници в четвъртото издание на Летния младежки форум, организиран с благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан. Тази година форумът ще се проведе от 3 до 9 август под надслова „Част от цялото”...

Детски пленер „Колко са чудни делата Ти, Господи” - 2019

10.07.2019 г. | Архангел.бг | Събития

В Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” от 18 до 24 юли ще се проведе детският пленер „Колко са чудни делата Ти, Господи”. В него могат да участват деца на възраст 7-18 г. с изявен интерес към изобразителното изкуство и към тематиката на Пленера...

Шест години от кончината на митрополит Кирил

06.07.2019 г. | Архангел.бг | Събития

На 6 юли 2019 г. от 9.00 ч. Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан ще отслужи заупокойна св. Литургия и панихида в Митрополитския катедрален храм “Успение Богородично” . От 11.30 ч. на гроба на приснопаметния митрополит Кирил ще бъде отслужена заупокойна молитва (трисагий).

Какво се случва в центъра