Младежки форум – Каварна 2022

25.08.2022 г.
Автор: Архангел.бг

От 2 до 4 септември ще се проведе поредният модул от Летния младежки форум-2022, организиран от „Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” - Варна. След пътувания и срещи в планината, сега форумът ще се събере на морския бряг – в гр. Каварна.

Основна тема на форума този път са Основите на нашата вяра. В предстоящите беседи младежите ще имат възможност да научат най-важното за Православието – за Христос, за Неговото Евангелие, което ни е оставил и не престава да е актуално през всички времена, от две хиляди години до днес. В храма младежите ще имат възможност да участват в богослуженията, да общуват със свещеника, да задават своите въпроси за вярата, за света и как да живеем в него като християни. Разбира се, през тези три дни ще има и нощуване в палатки, и обучения и игри, и време за приключения на плажа, но главното, което ни събира, е желанието да общуваме помежду си и с Бога.

Във форума могат да участват младежи от 13 до 18 г. от Варненска епархия. Броят на участниците е ограничен до 20 души, затова подборът на изявилите желание ще стане с конкурсно есе:
- Ако желаещите вече са участвали в летните модули на Младежкия форум, темата за есе е: „Как се промених след участието ми в Младежкия форум?”.
- Ако за първи път желаете да се включите в Младежкия форум, темата на есето е: „Как се промених през изминалата година?.
Очакваме вашите есета на адрес: arhangel.bg@abv.bg. Ако имате въпроси относно пътуването, напишете и тях. Крайният срок за изпращане на есето е 28 август. Побързайте!

Младежкият форум се организира с благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан и с финансовата подкрепа на Община Варна

Още от Събития

Андреевски четения - 2018 (+Видео)

30.11.2023 г. | Архангел.бг | Събития

Запис от първото издание на Андреевските четения, провели се в навечерието на празника на светия апостол на 29 ноември 2018 г. в гр. Варна.

Празнична програма за Въведение Богородично

19.11.2023 г. | Архангел.бг | Събития

С богослужения в храма, изложба и беседа ще започне на 20 ноември програмата, посветена на Въведение Богородично, деня на православната християнска младеж и семейството. А в празничния ден след Литургията ще ни гостуват деца и младежи от Варна. (вж. в статията)

Архангеловден - 2023

09.11.2023 г. | Архангел.бг | Събития

И тази година храмовият празник храм „Св. Архангел Михаил” изпълни с радост сърцата на вярващите във Варна. Много хора се събраха на празничните служби, за да изразят с молитвено участие почитта си към архистратиг Михаил и на светите безплътни ангелски сили.

Какво се случва в центъра