Мастър клас по фотография „Вяра и семейство”

24.10.2022 г.
фотограф: Мария Тодорова
Автор: Архангел.бг

Желанието да се съхрани красотата на бързотечния живот, е създало удивителен вид изкуство – фотографията. Историята на фотографията е история на зараждането и въплъщаването в живота на една мечта – мечтата да се фиксират и запазят задълго изображения на заобикалящия ни свят: явления и предмети, отношения и хора. Но за да го направим както трябва, са нужни съответни умения по фотография. За целта...

В Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”, гр. Варна, се организира едномесечен ускорен курс по фотография на тема: „Основи на фотографията. Вяра и семейство”. Заниманията ще се провеждат в събота от 10:00 ч. от 29 октомври до края на ноември 2022 г. в Духовно-просветния център.

Какво предлага нашият мастър клас?

Предлагаме ви да се запознаете с основните принципи и правила на фотографията. Това са необходими средства, които ще ни помогнат да разкрием поставената пред нас тема – „Вяра и семейство”. Всяка подтема от програмата на ускорения курс ще съдържа както теоретични, така и практически занимания.

Накратко за програмата:

  • Фотография. Фотоапарат. Основни познания (29 октомври)
  • Композиция. Храмове (5 ноември)
  • Портрет (12 ноември)
  • Фотосесия. Семейна фотография (19 ноември)
  • Обсъждане на снимките и подготовка на изложбата (26 ноември)
  • Финална фотоизложба (6 декември)

(8 и 21 ноември – практически задачи)

Условия за участие и записване:

В ускорения курс „Вяра и семейство” може да се включат младежи, навършили 13 години.
Обучението е безплатно.

Срок за записване на желаещите – до 27.10 (четвъртък) на тел. 052 619 691 или ул. „27 юли”, № 9 от 10.30 до 17.00 ч. или на email: arhangel.bg@abv.bg до запълване на групата.

Ръководител на курса: Мария Тодорова

Мария е родена в Молдова. Завършила е Държавния педагогически университет „Ion Creangă” в Кишинев и следдипломна квалификация в Германия. Известно време преподава в лицея „С. И. Барановски” в Копчак, Молдова. През 2013 г. завършва в Кишинев първо ниво на курса по фотография „От основите до майсторството“, а през 2014 г. - второ ниво. От 2014 г. е учител по фотография във фото студио в Копчак и заедно със своите ученици участва в различни конкурси по фотография в Молдова. Работи като фотограф и участва в организационната група за детски събития към Православната църква в Молдова. През 2020 г. Мария ръководи курса по фотография „Вярата на фокус” в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”.

Още по темата
Още от Какво се случва в центъра

Алтернатива - декември, 2022

05.12.2022 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

В навечерието на празника на Морския храм във Варна темата на броя насочва вниманието към светителя Николай Мирликийски Чудотворец и неговия живот - „правило на вярата и образец на кротостта”, „хранител на гладните, радост на скърбящите, застъпник на сираците”

Съпричастност - 2022. Как да обичаме себе си и ближния?

29.11.2022 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Общата тема в новото изданието на „Съпричастност” засяга основополагащо и жизнено важно умение – как да обичаме себе си, без да изпадаме в гордост, егоцентричност и самолюбие, които биха накърнили нашите отношения с ближните. Начало - 9 декември в 18.30 ч. Заповядайте!

Фотопътешествие до Двореца в Балчик

14.11.2022 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Младежи от майсторския клас по фотография „Вяра и семейство“, организиран от Духовно-просветния център, проведоха практически занимания в Двореца в Балчик - място, впечатляващо със своята красота, но също така и пазещо спомен за много исторически събития

Какво се случва в центъра