Духовно просветен център

Лични граници и взаимоотношения - втори модул в „Съпричастност”

03.08.2020 г.
източник: twitter.com
Автор: Архангел.бг

Новото издание на проекта „Съпричастност” продължава. На 5 август в Духовно-просветен център „Свети Архангел Михаил” започва вторият модул – практическият семинар „Лични граници и взаимоотношения”. Той ще се проведе под формата на тренинг група за личностно развитие с водещ Емилия Бойчева – православен психолог, член на Обществото на християнските психолози в България, специалист по работа със зависимости и когнитивно-поведенчески терапевт, сертифициран от Българската асоциация по когнитивно-поведенческа психотерапия; обучител по проблемите с комуникацията.

Кога и как изграждаме своите лични граници, какво точно ограждат те, какви са техните функции, как може да ги използваме във взаимоотношенията си с другите? Именно тези въпроси и техните отговори са предмет на обсъждане и тренинг в предложения практичен семинар „Лични граници и взаимоотношения”.

Границите на личността са също толкова реални, колкото и физическите граници. Те имат важен смисъл и важни функции, позволяващи на личността да функционира здравословно в обществото, да бъде свободна, обичаща, искрена, отговорна. Границите са вътрешно присъщи при всяко взаимоотношение, те определят личностите, които участват в общуването. Те очертават и изразяват многопластово нашата индивидуалност, нашите личностни характеристики, принципи и духовни ценности. Осъзнаването на своите граници, както и познаването на средствата и инструментите за тяхното запазване ни помага да съхраняваме и опазваме нашата личностна цялост и добрите отношения с другите.

Съдържанието на модула ще бъде представено в три срещи на следните теми:

- Лични граници в човешките взаимоотношения – 5 август;
- 10-те закона на границите – 12 август;
- Как да владеем личните си граници? – 19 август.

Първата среща от модула е в сряда, 5 август, от 18:30 ч. в двора на Духовно-просветния център – ул. „27 юли” № 9. Заповядайте! Няма такса за участниците.

„Съпричастност” се осъществява по проект към Община Варна по Споразумението за сътрудничество между Варненска и Великопреславска св. Митрополия и Община Врана.

Важно! Събитията в Духовно-просветен център „Свети Архангел Михаил” се провеждат съобразно изискванията и разпоредбите, свързани с епидемиологичната обстановка в страната. Срещите по проекта ще се случват на двора, а при лошо време, когато се налага влизане в залата, всички трябва да използват лични предпазни средства и да спазват необходимата дистанция.

Още по темата
Още от Какво се случва в центъра

Алтернатива - септември, 2020

05.09.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Празниците на Църквата ни помагат не само да се докоснем до вечността на Божието царство, но обръщат погледа ни и към нашия живот. Надяваме се, че статиите в новия брой ще бъдат добър повод за размисъл в началото на Църковната нова година...

Животът като отговорност - трети модул в „Съпричастност”

28.08.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Третият модул на „Съпричастност” започва. В сряда, 2 септември, от 18:30 ч. е първата среща на тема: „Отговорност и безотговорност в нашия живот”. Водещ: иконом Василий Шаган. Мястото е известно – в двора на Духовно-просветния център, ул. „27 юли” № 9.

Олицетворение на чистотата

14.08.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Образа на Пресвета Богородица – нейната външна красота и изключителна вътрешна чистота и кротост – ще се опитат да наподобят участниците в интензивния курс по иконопис за деца....

Какво се случва в центъра