Духовно просветен център

Летният младежки форум се отлага

29.06.2020 г.
Автор: Архангел.бг

Тази година планувахме, Летният младежки форум да се проведе от 30 юни до 5 юли с участието на 35 младежи от Варна и София. Програмата на форума предвиждаше пътуване до гр. Каварна, н. Калиакра и гр. Балчик, старите столици Плиска и Велики Преслав и Поморийския манастир „Св. Георги”, в рамките на което младежите да се запознаят с историята на Църквата по нашите земи от 5 век до днес.

За съжаление нашите планове не могат да бъдат осъществени, след като беше удължен срокът на извънредната обстановка и на съответните изисквания и разпоредби, наложени съобразно епидемиологичната обстановка в страната. Затова Летният младежки форум за момента се отлага и с Божията помощ ще го осъществим по-късно до края на лятото. Допълнително ще ви информираме.

Още от Какво се случва в центъра

Алтернатива - септември, 2020

05.09.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Празниците на Църквата ни помагат не само да се докоснем до вечността на Божието царство, но обръщат погледа ни и към нашия живот. Надяваме се, че статиите в новия брой ще бъдат добър повод за размисъл в началото на Църковната нова година...

Животът като отговорност - трети модул в „Съпричастност”

28.08.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Третият модул на „Съпричастност” започва. В сряда, 2 септември, от 18:30 ч. е първата среща на тема: „Отговорност и безотговорност в нашия живот”. Водещ: иконом Василий Шаган. Мястото е известно – в двора на Духовно-просветния център, ул. „27 юли” № 9.

Олицетворение на чистотата

14.08.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Образа на Пресвета Богородица – нейната външна красота и изключителна вътрешна чистота и кротост – ще се опитат да наподобят участниците в интензивния курс по иконопис за деца....

Какво се случва в центъра