Как да обичаме себе си и ближния? (1 част)

09.12.2022 г.
източник: psychologies.ru
Автор: Архангел.бг

В новото издание на „Съпричастност” (Вж. ТУК) на фокус е едно важно умение – как да обичаме себе си, без да изпадаме в гордост, егоцентричност и самолюбие, които биха накърнили нашите отношения с ближните? За тази цел отново ще ни помагат православните психолози Милена Петрова и Емилия Бойчева. С всяка от тях ще има по една среща на живо, под формата на тренинг, и три видеолекции, свързани с представяната тема.

Първият тренинг ще бъде с Милена Петрова на 9 декември от 18.30 ч. В него се разглежда темата за срама, който много често пречи на човека не само да установи отношения с другите, но и да оцени правилно собствените си достойнства или действия. Ще търсим отговор на въпроси като:

- Защо изпитваме срам?
- Как срамът е свързан с ниската самооценка?
- Как нашите емоции отразяват начина, по който гледаме на различни житейски събития?
- Какво значи полезен срам?
- Защо и как се опитваме да се предпазим от срама?
- Как да преживеем срама правилно?

Заповядайте!
Начало - 9 декември, 18.30 ч., ул. "27 юли" № 9

Прилагаме първите три видеолекции, които ще ви помогнат да се подготвите за първия тренинг. Абонирайте се за нашия канал в YouTube - ТУК, за да получавате известия за новите видеозаписи.

1 част

2 част

3 част

 

Още по темата
Още от Събития

Св. Атанасий - стълб на Православието и духовен фар по пътя на истината

18.01.2023 г. | ставрофорен иконом Дончо Александров | Събития

Св. Атанасий е искал винаги да има единство, но за съжаление тогава имало много ереси и проблеми. Нека ние, като негови следовници, да пребъдваме в единството, в Христовата вяра и в Христовия мир... Проповед в навечерието на празника.

Работното време и богослужения в празничните дни

28.12.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Информация за богослуженията в храм „Св. Николай Чудотворец” и работното време на Духовно-просветния център в празничните дни. График за възстановяване на дейностите в центъра...

Рождество Христово – 2022

26.12.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Заедно за празника. Финал на милосърдната инициатива храм „Енорийска задружност” и други моменти от празника на Христовото рождество в енорията на храм „Св. Николай Чудотворец” и храм „Св. Архангел Михаил”, Варна...

Какво се случва в центъра