Как да излезем от собствените си капани?

23.09.2021 г.
източник: godarke.com
Автор: Архангел.бг

Програмата „Съпричастност – въпроси и отговори. Пастирска грижа” е към края си. Миналия петък говорихме по темата „Страхът и душата” с Борислав Аврамов и стана ясно, че отдалечаването от Бога, загубването на връзката на човека със своя дух и свеждането на човешкото естество до душа и тяло, не води до здрава личност, а увеличава страховете и несигурността му. На 24 септември (петък) от 18.30 ч. в Духовно-просветния център ще приключи първият модул от програмата тази година – „Житейските капани на нашите страхове”. Водещи ще бъдат психолозите Милена Петрова и Емилия Бойчева, а темата на последната среща с тях е: Как да излезем от собствените си капани?

Ще стане дума за това, колко е важно да осъзнаем страха и как той действа и вреди на нашите отношения, колко е важно да признаем пред себе си този страх и какви стъпки да предприемем, за да го надмогнем, и разбира се, какви пречки са възможни по този път и колко е важно постоянсттвото, за да се справим.

Ако темата ви интересува и търсите отговори на този въпрос, заповядайте. Препоръчваме предварително да изгледате прикачения тук видеофайл от Ютуб канала Архангел.бг Варна, за да се подготвите за срещата: 

Още по темата
Още от Събития

Мастър клас по иконопис за деца „Образът на св. Николай Чудотворец”

11.08.2023 г. | Архангел.бг | Събития

В продължение на две седмици участниците последователно ще се запознават с етапите и техниките, прилагани в иконописта. До края на курса всеки ще изработи своя икона с образа на св. Николай – върху грундирана дъска, прилагайки знанията, придобити по време на обучението...

145 години от Освобождението на Варна

26.07.2023 г. | Архангел.бг | Събития

На 27 юли почитаме паметта на светия великомъченик и лечител Пантелеймон, духовния подвиг на светите Седмочисленици и успението на св. Климент Охридски. Но Варна в този ден има още един повод за празник – Освобождението на града. Празничната програма - вж. в статията...

Една година от кончината на отец Илия Попов

20.07.2023 г. | Архангел.бг | Събития

Навършва се една година от кончината на отец Илия Попов. На 21 юли от 10:00 ч. - панихида в храм "Св. Николай Чудотворец", Варна. В 12:00 - панихида в Търговище, на гроба на отец Илия. Вечна и блажена да бъде паметта му!

Какво се случва в центъра