Енорийска задружност за Рождество Христово

13.12.2021 г.
Автор: Архангел.бг

В енорията към храм „Св. Николай Чудотворец” и храм „Св. Архангел Михаил” във Варна отново настъпи време за Енорийска задружност – от доста години под този надслов протичат благотворителните кампании за Рождество и Възкресение, организирани от Църковното настоятелство на двата храма. Приготвят се пакети с хранителни продукти за хората в нужда, за да могат и те да посрещнат празника с радост.

Предстоящото Рождество не прави изключение, още повече, че вече втора година раздаването на пакети с дълготрайни продукти е единственият начин, по който подпомагаме нуждаещите се. Поради въведените в страната противоепидемични мерки съботната „Трапеза за бедни”, която действаше при храм „Св. Архангел Михаил”, сега не работи.

Каним всеки, който има желание и възможност, да закупи дълготрайни продукти, които не изискват хладилник за съхранение или да подпомогне кампанията финансово, за да се закупят такива продукти. Даренията се събират в книжарницата на Духовно-просветния център.

Подходящи продукти са например:
- консерви – рибни, лютеница, пастет и пр.;
- варива - ориз, макарони, леща, боб;
- сладости - конфитюр, захар, бисквити;
- олио.

Хора, които не са от Варна, но искат да се включат в тази милосърдна дейност, могат да изпратят своето дарение по банков път:

Банка ДСК, IBAN: BG90STSA93000026427478, BIC: STSABGSF
титуляр на сметката: храм „Св. Николай Чудотворец” Варна
Непременно посочете основаниеза милосърдна дейност

Нека св. Николай и св. Архангел Михаил ни помагат в това дело!

Още от Милосърдие

Милостинята е висше изкуство

13.11.2021 г. | Свети Йоан Златоуст | Милосърдие

Училището за това изкуство се намира на небесата, а учителят не е човек, а Бог... И така, да вървим, и да отведем и децата, и ближните си в училището по милосърдие. Човек преди всичко е длъжен да се учи на милосърдие, защото тъкмо то го прави човек...

Ограничени (не)възможности

24.10.2021 г. | Ирина Млодик | Милосърдие

Православна църква почита чудотворната икона на Божията Майка „Всех скорбящих радост” (Радост за всички скърбящи). От 2018 година, с решение на Светият Синод, у нас 24 октомври се отбелязва и като Ден на молитва за децата с увреждания и техните семейства.

Милостинята

22.04.2021 г. | старец Никон Светогорец | Милосърдие

Човеколюбието е корен на всички блага и негов израз е милостинята, Този, който е милостив, обича хората. Този, който обича Божиите образи – хората, почита и обича Бога. Затова мнозина водят борба да не станат сребролюбиви...

Какво се случва в центъра