Доброволческа инициатива за почистване на пространството около аязмо „Св. св. Константин и Елена”

05.10.2022 г.
Автор: Архангел.бг

Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” организира на 8 октомври (събота) 2022 година, поредната младежка доброволческа инициатива за почистване и облагородяване на местността при аязмо „Св. св. Константин и Елена” в кв. „Владислав Варненчик”. Сборен пункт на аязмото и начало - 10.00 ч. Край - 14.00 ч.

Желаещите да се включат в инициативата, без собствен транспорт, трябва да се запишат до 7 октомври (петък) на телефон: 052 614 691 (9.30 - 17.00 ч.), или на електронния адрес: arhangel.bg@abv.bg, за да се предвиди транспорт според количеството на доброволците.
Тръгване – 09.30 ч. от Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”, ул. „27 юли” № 9.

Изворът в местността „Ментеше” е известен с лечебната си сила. Запазени са множество свидетелства на хора, обърнали се с вяра и надежда в Бога и получили изцеление с водата от аязмото по благословение на небесните му покровители светите равноапостолни Константин и Елена.

Още по темата
Още от Събития

Мастър клас по иконопис за деца „Образът на св. Николай Чудотворец”

11.08.2023 г. | Архангел.бг | Събития

В продължение на две седмици участниците последователно ще се запознават с етапите и техниките, прилагани в иконописта. До края на курса всеки ще изработи своя икона с образа на св. Николай – върху грундирана дъска, прилагайки знанията, придобити по време на обучението...

145 години от Освобождението на Варна

26.07.2023 г. | Архангел.бг | Събития

На 27 юли почитаме паметта на светия великомъченик и лечител Пантелеймон, духовния подвиг на светите Седмочисленици и успението на св. Климент Охридски. Но Варна в този ден има още един повод за празник – Освобождението на града. Празничната програма - вж. в статията...

Една година от кончината на отец Илия Попов

20.07.2023 г. | Архангел.бг | Събития

Навършва се една година от кончината на отец Илия Попов. На 21 юли от 10:00 ч. - панихида в храм "Св. Николай Чудотворец", Варна. В 12:00 - панихида в Търговище, на гроба на отец Илия. Вечна и блажена да бъде паметта му!

Какво се случва в центъра