Детската школа „Кандилце” открива учебната година

13.10.2023 г.
Сътворението на Ева - художник: Юлия Станкова, 2015
Автор: Архангел.бг

На 15 октомври започват заниманията на енорийската детска школа „Кандилце”. Откриването ще бъде след Литургията, в 11.15 ч., в голямата зала на втория етаж на храм „Св. Архангел Михаил”. През учебната 2023-2024 г. дейността на школа „Кандилце” ще бъде организирана с общите усилия на църковните настоятелства на храм „Св. Николай Чудотворец" и на храм „Св. Архангел Михаил”. Първото заниманиеще бъде открито от председателите на двете енории – отец Василий и отец Георги, и ще бъде представена програмата на школата до края на календарната година.

Следвайки основното дело на Църквата – да просвещава хората, тази година заниманията в школата ще бъдат посветена на по-усърдно запознаване на децата с нашия Господ Иисус Христос. Децата ще бъдат разделим в две възрастови групи: 7-9 години и 10-14 години, като всяка седмица ще се редуват. До празника Рождество Христово са предвидени уроци, съобразени с възрастта на децата, разказващи за грехопадението на Адам и Ева, подготовката за раждането на Спасителя и раждането на Иисус Христос.

Групата на децата от 7 до 9 години ще бъде водена от г-жа Илка Колева-Димитрова – богослов, иконограф, учител в ЦПЛР-ОДК – Варна. Заниманията ще се провеждат в учебната зала на на втория етаж на храм „Св. Архангел Михаил” от 11:15 ч. перез седмица, както следва: 22 октомври, 5 ноември, 19 ноември, 3 декември.

Групата на децата от 10 до 14 години ще води г-жа Юлия Христова – магистър Богословие и Психология, учител по Религия към ЦПЛР-ОДК – Варна. Заниманията ще се провеждат в голямата зала на на втория етаж на храм „Св. Архангел Михаил” от 11:15 ч. перез седмица, както следва: 15 октомври, 29 октомври, 12 ноември, 26 ноември, 10 декември.

На 17 декември заниманието ще е общо за двете групи, ще бъде в голямата зала на на втория етаж на храм „Св. Архангел Михаил” от 11:15 ч. и ще го води отец Василий.

Важно изискване на организаторите е децата да присъстват на заниманията заедно със своите родители (или поне с един от двамата); при отсъствието на децата по някаква причина е възможно родителите да присъстват без тях. Заниманията са само за семейства – деце и родители.

И така, очакваме ви на откриването в неделя, 15 октомври 2023 г., в 11:15 ч. Темата на първия урок за децата на възраст 10-14 г. е: „Между двата завета сътворението, грехопадението, пророците, обетованата земя”. Ще бъде проведен от госпожа Юлия Христова, времетраене 40 минути.

Още по темата
Още от Какво се случва в центъра

Подготовка за празника на аязмото и параклиса „Св. св. Константин и Елена” в кв. „Владиславово” - Варна

14.05.2024 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

На 18 май (събота) 2024 година се организира доброволческа инициатива за почистване и подготовка за празника на аязмото и параклиса „Св. св. Константин и Елена” в кв. „Владислав Варненчик”, местност „Ментеше”, гр. Варна. Подробности - в статията...

Алтернатива - май, 2024

04.05.2024 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Настъпва Празникът на празниците и отвсякъде чуваме поздрава „Христос воскресе”, а в отговор – „Воистина воскресе”. Но дали чуваме Самия Христос? В новия брой на „Алтернатива” са включени текстове и за спасителното за нас делото на Божия Син, и за възможността да живеем с Него...

Започва вторият модул в Детска школа „Кандилце”

07.03.2024 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Темата на модула е Възкресението на Господ Иисус Христос. Заниманията ще се провеждат всяка неделя от 11:30 ч. в храм „Св. Архангел Михаил”. Поканени са и двете възрастови групи заедно с родителите. Първата тема: Началото на поста. Защо постим? Чудото на Свети Теодор Тирон...

Какво се случва в центъра

Вход Господен в Йерусалим

Предпразници на Възкресението