Духовно просветен център

„Бог ми е в душата” или християнство без Църква

17.12.2019 г.
художник: Елена Черкасова (@artcherkasova)
Автор: Архангел.бг

 В съвременния свят много хора подхождат към вярата в Бога с подобни убеждения: „ Аз вярвам в Бога – Той е в душата ми, не в Църквата. Защо да ходя в храма, ако Бог е с мене?” Но дали не се заблуждават?

За християните храмът е място за среща с Бога. Именно там ние се съединяваме с Него, при това не само духовно, но и физически – через Причастието, Неговото Тяло и Кръв. И когато човек заявява: „Бог е в душата ми”, логично е да се запитаме: „А как точно се е оказал там?” Не сме ли твърде снизходителни към себе си, като очакваме Неговото присъствие в нас без каквото и да било движение (тоест подвиг) от наша страна? И дали незнанието е извинение, когато смятаме за едно и също нещо Църквата и храма, където тя се събира за обща молитва?

На 18 декември от 18.00 ч. в поредната енорийска среща „Архангелова сряда” мнение по темата ще сподели с нас иконом Василий Шаган в своята лекция: „Бог ми е в душата” или християнство без Църква.

Заповядайте в Духовно-просветния център на ул. „27 юли” № 9 – сряда, 18.00 ч.

За да подкрепете просветната дейност на енорията:
 „Банка ДСК” IBAN: BG90STSA93000026427478
титуляр на сметката: храм „Св. Николай Чудотворец” Варна

Още по темата
Още от Какво се случва в центъра

Алтернатива – юни, 2020

02.06.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Христовите ученици дочакали Духа Утешител, Който им бил обещан. Тяхната вяра била толкова силна, макар да не са видели всичко, което знаем ние. А нашата вяра е станала толкова слаба, сякаш не знаем нищо от това, което се е случило...

Лествица до небесните врати. Как миряните да четат „Лествицата”

14.05.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Книжарницата на Духовно-просветния център вече работи с редовно работно време - от 9 до 17 ч. При нас може да намерите новата книга на изд. „Елеон” - „Лествица до небесните врати. Как миряните да четат „Лествицата” на игумен Герман (Осецки), първо българско издание.

Курсът по фотография „Вярата на фокус” започна онлайн

13.05.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Фотография онлайн? Защо не! Този необичаен курс събра 21 младежи, желаещи да търсят и да намерят моменти, незабележими на пръв поглед, но прекрасни! С Божията помощ ще се стремим да покажем истинската красота на света около нас...

Какво се случва в центъра

Моята история

"Господи, аз бях до тук!"

Любов и брак

Женските избори