„Бог е с нас” - християнски слова и размисли

12.01.2019 г.
архив - arhangel.bg
Автор: Архангел.бг

В края на 2018 г. на книжния пазар излезе новата книга на проф. дфн Калин Янакиев „Бог е с нас” (изд. „Семантика”) с подзаглавие – християнски слова и размисли. Малък сборник с есета, посветени на различни теми от християнския живот – слова за празниците на Църквата, за домашната църква, размисли и спомени.

Из предговора от писателя Деян Енев:

„Тази книга осветява кътчета от нашия религиозен живот, неосветявани досега, поставя въпроси, за които изобщо не сме се досещали или не сме посмявали даже да зададем и дава отговори, изумяващи с „многохлебието си, съзира и ни води към нови и нови хребети на евангелската история… Не знам дали тази тези трийсет текста от „Бог е с нас” ще засилят християнската ви „ревност”, но със сигурност дълго ще ви служат като точен „компас” във вярата, защото от страниците на тази книга ще се убедите за сетен път, че Христос идва не при тези, които „са се заели да спасяват Спасителя”. А при онези, другите – грешниците. Които „нямат нито сили, нито самочувствие да спасяват „Спасителя”. И тъкмо „затова им е оставен само един дял – да бъдат спасени от Него”.

Проф. дфн Калин Янакиев е преподавател във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, член на Международното общество за изследвания на философия (SIEPM). Автор е на книги, студии и статии в областта на православната духовност, философията и средновековната история и култура. От 2015 г. е постриган за иподякон на БПЦ.

Откъс от книгата - ТУК

Още по темата
Още от Нови книги

„Надгробен плач” – песнопения на Опело Христово

16.04.2019 г. | Архангел.бг | Нови книги

В книжарница „Благослов” може да закупите „Надгробен плач – песнопения на Опело Христово” (Варна, 2016). Изданието съдържа трите похвални погребални песни, които се пеят на Велики Петък, посветени на страданията и смъртта Христови...

Издания на Руенския манастир в книжарница „Благослов”

05.04.2019 г. | Архангел.бг | Нови книги

Третото издание на детската книжка „Животът на св. Йоан Рилски”, „Детски молитвеник”, псалтикийни сборници и други издания на Руенския манастир „Св. Йоан Рилски”, може да намерите в книжарница „Благослов”.

Варненска и Великопреславска епархия. История и настояще

29.03.2019 г. | Архангел.бг | Нови книги

В книжарница „Благослов” вече може да закупите юбилейното издание на Варненска и Великопреславска св. митрополия „Варненска и Великопреславска епархия. История и настояще”, което излезе от печат в началото на 2019 г.

Какво се случва в центъра