Духовно просветен център

„Не дразнете чедата си, за да не падат духом” (Колос. 3:21)

21.01.2020 г.
film.ru
Автор: Архангел.бг

Продължават януарските срещи в „Архангелова сряда”. Както споменахме миналия път, втората сряда (на 22 януари) ще посветим отново на темата за родителството и възпитанието. В тази връзка ще бъде прожектиран филмът „Дървото на живота” (САЩ, 2011),награден със Златна палма за най-добър филм (Кан 2011) и предложен за Оскар за най-добър филм, режисура и операторско майсторство.

Определян от критиците като „експериментална фентъзи драма”, филмът има дълбоки библейски корени. В основата на сюжета са спомените на мъж на средна възраст за неговото детство в Тексас през 50-те години на 20 век. Действието се развива на фона на разказ за сътворението на света. Джек (Шон Пен) си спомня миналото, отношенията с баща си (Брад Пит), майка си (Джесика Частейн) и братята си. Спомня си своите първи душевни травми и разочарования и как се променят разбиранията му за света. В паметта му звучат думите на майка му, че можеш да изживееш живота си по два начина: по законите на природата или съгласно благодатта. Първият начин е лесен – по течението, а вторият – труден, следвайки любовта. Само че, когато обичаш, животът няма да прелети безследно край тебе. Въз основа на това е изграден целият филм, между тези две начала: земното и неземното, мигновеното и вечното.

Заповядайте! 22 януари, начало – 18.00 ч. Мястото – Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” – Варна, ул. „27 юли” № 9.

Вход свободен!

Още от Какво се случва в центъра

Доставка на православни книги

27.03.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

За да може през карантинния период духовната литература да достигне до повече хора, които се нуждаят от нея, напомняме, че има възможност да направите поръчка дистанционно и да получите желаната книга по куриер...

Търпение и надежда, която не посрамя (Рим. 5:5)

19.03.2020 г. | Варненски и Великопреславски митрополит Йоан | Какво се случва в центъра

„Искрено се обръщаме към по-възрастните членове на епархията: изпълнете призива на лекарите и си останете вкъщи. Отдайте се на домашната молитва” - обръщение на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан към клира и миряните

Думи на утеха за пандемията

19.03.2020 г. | Архимандрит Захариас (Захару) | Какво се случва в центъра

Трябва да сме търпеливи за известно време и Бог ще види нашето търпение, ще премахне всяка пречка и всяко изкушение – и отново ще видим зората на дните на радостта, и отново ще празнуваме общата си надежда и любов в Христа Иисуса.

Какво се случва в центъра