Посрещане на иконата на св. Георги в храм „Св. Николай Чудотворец”

27.06.2017 г.
Автор: Архангел.бг

На 1 юли (събота), от 17.00 ч., на вечерното богослужение в храм „Св. Николай Чудотворец” ще бъде тържествено посрещната иконата на св. Георги Победоносец, осветена на Света Гора Атон – до оригиналния чудотворен образ на светеца (Фануилската икона) в Зографския манастир, и в Рилската света обител – до мощите на св. Йоан Рилски. (Вж. тук) Копието на чудотворната зографска икона ще остане за постоянно в храм „ Св. Николай”. След бдението пред нея ще бъде отслужен акатист и молебен към св. Георги.

Не случайно св. Георги е почитан от всички православни народи , а и не само от християните. Той е пример за нас как трябва да свидетелстваме за Христос в този свят. Той е украшение на нашата Църква и венец на християнската чистота – която трябва да носим и ние в себе си – помогнала му да пожертва живота си за Христа и да прослави името Му с многобройни чудеса.

След молебена вечерта ще продължи на двора на храм „Св. Архангел Михаил”, където ще бъде показан документалният филм „Св. Георги Победоносец” на грузинския режисьор Ираклий Квирикадзе (2006 г.) и снимки от пътуването на поклонническата група до Света Гора с иконата на светеца.

Да не пропускаме тази добра възможност да бъдем заедно и да засвидетелстваме нашето единство.

Още от Събития

ПРОГРАМА НА БОГОСЛУЖЕНИЯТА ПРЕЗ ПЪРВАТА СЕДМИЦА НА ВЕЛИКИЯ ПОСТ В ХРАМ „СВ. НИКОЛАЙ”, ВАРНА

18.02.2018 г. | Архангел.бг | Събития

През първата седмица на Великия пост Църквата благославя да се чете Великият покаен канон на св. Андрей Критски.Вече 13 века той буди човешката душа от греховния сън и я наставляват към покайно изцеление. Програма на богослуженията, както следва...

Чудотворната икона на Божията Майка Одигитрия Байталска пристига във Варна

24.01.2018 г. | Архангел.бг | Събития

На 27 януари (събота) от 12 ч. иконата ще бъде тържествено посрещната в Катедралния храм „Успение Богородично”. А в следващите няколко дни тя ще гостува и в други градове на епархията.

Трета публична среща по програмата „Съпричастност”

15.01.2018 г. | Архангел.бг | Събития

Третата публична среща по програмата „Съпричастност” ще бъде на 15 януари от 18.30 ч. в залата на Духовно-просветния център на тема: Работа с мислите

Какво се случва в центъра