Посрещане на иконата на св. Георги в храм „Св. Николай Чудотворец”

27.06.2017 г.
Автор: Архангел.бг

На 1 юли (събота), от 17.00 ч., на вечерното богослужение в храм „Св. Николай Чудотворец” ще бъде тържествено посрещната иконата на св. Георги Победоносец, осветена на Света Гора Атон – до оригиналния чудотворен образ на светеца (Фануилската икона) в Зографския манастир, и в Рилската света обител – до мощите на св. Йоан Рилски. (Вж. тук) Копието на чудотворната зографска икона ще остане за постоянно в храм „ Св. Николай”. След бдението пред нея ще бъде отслужен акатист и молебен към св. Георги.

Не случайно св. Георги е почитан от всички православни народи , а и не само от християните. Той е пример за нас как трябва да свидетелстваме за Христос в този свят. Той е украшение на нашата Църква и венец на християнската чистота – която трябва да носим и ние в себе си – помогнала му да пожертва живота си за Христа и да прослави името Му с многобройни чудеса.

След молебена вечерта ще продължи на двора на храм „Св. Архангел Михаил”, където ще бъде показан документалният филм „Св. Георги Победоносец” на грузинския режисьор Ираклий Квирикадзе (2006 г.) и снимки от пътуването на поклонническата група до Света Гора с иконата на светеца.

Да не пропускаме тази добра възможност да бъдем заедно и да засвидетелстваме нашето единство.

Още от Събития

Финален кръг на Младежкия ораторски форум - 2017

09.12.2017 г. | Архангел.бг | Събития

Скоро е финалът на Младежкия ораторски форум „Св. Климент Охридски”. На 11 и 12 декември ще премерят своето майсторство в речите най-добрите млади оратори от пет варненски гимназии.

Храмов празник на Морски храм „Св. Николай Чудотворец”

03.12.2017 г. | Архангел.бг | Събития

Наближава празникът на храм „Св. Николай Чудотворец”. Тази година в програмата е включена изложба на Българското иконографско сдружение. А в самия ден очакваме скъпи гости - бесарабски българи от гр. Тараклия (Молдова).

Семейството е свято – 2017

13.11.2017 г. | Архангел.бг | Събития

Програмата е посветена на 21 ноември - Въведение Богородично, ден на християнското семейство и християнската младеж. Тази година включва лекции и беседи по актуални теми, свързани със семейството.

Какво се случва в центъра