Посрещане на иконата на св. Георги в храм „Св. Николай Чудотворец”

27.06.2017 г.
Автор: Архангел.бг

На 1 юли (събота), от 17.00 ч., на вечерното богослужение в храм „Св. Николай Чудотворец” ще бъде тържествено посрещната иконата на св. Георги Победоносец, осветена на Света Гора Атон – до оригиналния чудотворен образ на светеца (Фануилската икона) в Зографския манастир, и в Рилската света обител – до мощите на св. Йоан Рилски. (Вж. тук) Копието на чудотворната зографска икона ще остане за постоянно в храм „ Св. Николай”. След бдението пред нея ще бъде отслужен акатист и молебен към св. Георги.

Не случайно св. Георги е почитан от всички православни народи , а и не само от християните. Той е пример за нас как трябва да свидетелстваме за Христос в този свят. Той е украшение на нашата Църква и венец на християнската чистота – която трябва да носим и ние в себе си – помогнала му да пожертва живота си за Христа и да прослави името Му с многобройни чудеса.

След молебена вечерта ще продължи на двора на храм „Св. Архангел Михаил”, където ще бъде показан документалният филм „Св. Георги Победоносец” на грузинския режисьор Ираклий Квирикадзе (2006 г.) и снимки от пътуването на поклонническата група до Света Гора с иконата на светеца.

Да не пропускаме тази добра възможност да бъдем заедно и да засвидетелстваме нашето единство.

Още от Събития

Започва учебната година в Неделното училище

29.09.2017 г. | Архангел.бг | Събития

Започва учебната година в Неделното училище при храмовете „Св. Николай Чудотворец” и „Св. Архангел Михаил” във Варна. Това ще се случи на 1 октомври след неделната св. Литургия. В 11.00 ч. в двора на храм „Св. Архангел Михаил”.

Кампания срещу агресията започва в края на седмицата

25.09.2017 г. | Архангел.бг | Събития

Сдружение „Отвори очи” при ПЦДОН „Св. княз Боян Енравота – първомъченик български” организира два тренинга с православни психолози и енорийски свещеници. Тази година темата е „Православните семейни ценности срещу агресията“.

Завърши 19-та Седмица на православната книга във Варна

10.09.2017 г. | Архангел.бг | Събития

Контраадмирал Митко Петев: Свещениците са духовни помощници за човека във военна униформа. Той има нужда от огромни духовни сили и основание, за да остане верен на своята военна клетва дори пред лицето на смъртта – да смири своето „аз” за благото на другите.

Какво се случва в центъра