Посрещане на иконата на св. Георги в храм „Св. Николай Чудотворец”

27.06.2017 г.
Автор: Архангел.бг

На 1 юли (събота), от 17.00 ч., на вечерното богослужение в храм „Св. Николай Чудотворец” ще бъде тържествено посрещната иконата на св. Георги Победоносец, осветена на Света Гора Атон – до оригиналния чудотворен образ на светеца (Фануилската икона) в Зографския манастир, и в Рилската света обител – до мощите на св. Йоан Рилски. (Вж. тук) Копието на чудотворната зографска икона ще остане за постоянно в храм „ Св. Николай”. След бдението пред нея ще бъде отслужен акатист и молебен към св. Георги.

Не случайно св. Георги е почитан от всички православни народи , а и не само от християните. Той е пример за нас как трябва да свидетелстваме за Христос в този свят. Той е украшение на нашата Църква и венец на християнската чистота – която трябва да носим и ние в себе си – помогнала му да пожертва живота си за Христа и да прослави името Му с многобройни чудеса.

След молебена вечерта ще продължи на двора на храм „Св. Архангел Михаил”, където ще бъде показан документалният филм „Св. Георги Победоносец” на грузинския режисьор Ираклий Квирикадзе (2006 г.) и снимки от пътуването на поклонническата група до Света Гора с иконата на светеца.

Да не пропускаме тази добра възможност да бъдем заедно и да засвидетелстваме нашето единство.

Още от Събития

15 август – празник пред храма

16.08.2017 г. | Архангел.бг | Събития

Затова я наричаме „по-широка от небесата”, защото и небесата не могат да поберат Господа, а тя, със своята чистота, е могла да побере Бога в себе си. Доколко е била чиста и колко голяма е била нейната любов, за да може да побере спасителя в себе си! Образ на истинската чистота!

Как ще празнуваме на 27 юли

25.07.2017 г. | Архангел.бг | Събития

Датата 27 юли за Варна е по-специален, празничен ден. Не само защото тогава почитаме паметта и духовния подвиг на светите Седмочисленици или лечителя Пантелеймон... Освен всички тези празници на духа на тази дата Варна празнува своето освобождение.

Последна възможност!

21.07.2017 г. | Архангел.бг | Събития

Изтича времето да заявите желание за участие в Младежкия форум. Там ще може да споделите и обсъдите своето мнение за живота днес, за проблемите, с които се срещате, и по интересен начин да се запознаете с традиционните български християнски ценности и култура.

Какво се случва в центъра