Духовно просветен център

Нов курс по източно църковно пеене

13.11.2019 г.
Автор: Архангел.бг

На 18 ноември (понеделник) в енорийския духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” - Варна започва нов курс по източно църковно пеене за начинаещи. Заниманията ще бъдат в понеделник от 18 ч. в учебната зала на центъра под ръководството на Мартин Димитров, псалт към храм „Св. Николай Чудотворец” и храм „Св. Архангел Михаил” Варна.
Източното църковно пеене е част от Свещеното Предание на Църквата. В песнопенията намират място догматическите формулировки на Църквата и се разкрива вярата на християните по своеобразен начин.  
Тъкмо това е и целта на курса - обучавайки се в това изкуство, членовете на енорията да участват със своите умения и дарби в общото служение на Църквата пред Бога. 

Репетициите за напреднали остават във вторник и сряда от 18 ч. 

Още от Какво се случва в центъра

Алтернатива – юни, 2020

02.06.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Христовите ученици дочакали Духа Утешител, Който им бил обещан. Тяхната вяра била толкова силна, макар да не са видели всичко, което знаем ние. А нашата вяра е станала толкова слаба, сякаш не знаем нищо от това, което се е случило...

Лествица до небесните врати. Как миряните да четат „Лествицата”

14.05.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Книжарницата на Духовно-просветния център вече работи с редовно работно време - от 9 до 17 ч. При нас може да намерите новата книга на изд. „Елеон” - „Лествица до небесните врати. Как миряните да четат „Лествицата” на игумен Герман (Осецки), първо българско издание.

Курсът по фотография „Вярата на фокус” започна онлайн

13.05.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Фотография онлайн? Защо не! Този необичаен курс събра 21 младежи, желаещи да търсят и да намерят моменти, незабележими на пръв поглед, но прекрасни! С Божията помощ ще се стремим да покажем истинската красота на света около нас...

Какво се случва в центъра

Моята история

"Господи, аз бях до тук!"

Любов и брак

Женските избори